Reflections

Van binnen naar buiten

Het is kennelijk hoogtijd dat ik ga schrijven. Zo kan ik ruimte geven aan wat ik innerlijk beleef. Op dit moment is dat innerlijke leven qua accent veranderd. Veelal gaat en ging het over wat je doet. Wat je creëert. Wolwezens maken- in mijn geval. Kunstenaar zijn. Sinds vorige week heeft er een nadruk verschuiving plaats gevonden. Ik merkte dat Wolwezens maken niet hoofdzakelijk mij vervullen kan. Die ontdekking kon ik doen doordat het meivakantie was en ik mijn taak thuis als moeder op me nam. Wanneer mijn artistieke handen rusten neemt mijn denken het over. Ons denken heeft een scheppende kracht. Dat is onze oorspronkelijke kracht die we vergeten zijn en die door aardse machten bewust is verduisterd. Ons denken vandaag de dag heeft vooral het allerdaagse zintuigelijke karakter; piekeren en/of praktisch van aard. Dat laatste is soms ook nodig, we leven nu eenmaal in de materie en hebben daar ook op praktische wijze onze inspanningen te leveren. Huishoudelijke taken bijvoorbeeld en andere taken binnen en buitenshuis. Scheppend denken is vanuit een zuiver Zijn 'kauwen' op vraagstukken of raadselen die filosofisch, wetenschappelijk of spiritueel van karakter zijn. Wanneer je dat doet kun je tot inzicht en wijsheid komen. Zo houd ik er al geruime tijd van om geesteswetenschap van Rudolf Steiner tot me te nemen. Dat doe ik sinds een maand of wat via Mieke Mosmullers' boeken*. Daarnaast lees ik ook, wat voorbij kan komen via sociale media of (De Andere) krant. Zo onstaat er bijna dagelijks één of meerdere vraagstukken waar ik me in kan onderdompelen om tot opheldering te komen. Naast vraagstukken buiten mij zijn er ook innerlijke vraagstukken die vragen om reflectie. Het inzicht dat Wolwezens maken mij niet alle dagen tot leven wekt, maar dat tot woord komen van wat er innerlijk in mij leeft dat wel kan doen, liet mij beseffen dat mijn innerlijke leven mijn leven ís. Dat is mijn kern. Mijn ware wezen. En eigenlijk... is dat niet logisch? Eerst de binnenzijde, het ken uzelve, alvorens je naar buiten kunt treden. Eerst wil ik zuiver en bewust worden en dan kan ik het Licht in mij ontvangen. (En in wezen hebben we allemaal dat licht in ons reeds ontvangen, maar je zult daar eerst bewust van moeten worden en daarbij is een ieder vrij dat Licht wel of niet te aanvaarden).

Lees meer »

Dualitijd 

Tijdsdruk, ademnood, stress, we kennen het denk ik allemaal. 
In deze video deel ik mijn inzichten die ik kon ontvangen toen ik zowel tijdsdruk als ruimte ervoer. Die zalige ruimte van tijd, tijdloosheid; ervaren dat je alle tijd hebt. 
Juist die beide kanten hebben we nodig om tot bewustzijn te komen. 
Hoe kunnen we afgestemd op De Bron leven met dit thema tijd ? 

Veel luister-en kijkplezier,

liefs Natalie 


Juni verwelkomen 

30 mei '22

Deze video als een dagboek fragment. Hoe was mei en wat mag juni brengen ? Vandaag Nieuwe Maan en een mooi moment voor, óók samen met Hemelvaart en Pinksteren, een intentie van een nieuwe periode neer te leggen. 
Hemelvaart heeft ons licht gemaakt, gewichtloos. Daarom kunnen we nu met Pinksteren het vuur in ons ontvangen, ervaren en uitdragen. 


Allergie 

In deze korte video die ik random ongepland opnam deel ik mijn eerste reacties nav het boekje 'Allergie' die ik lees van Jaap Huibers. Het is heerlijk 'sofisch en baseert zich ook op Jung. Dus het was sowieso een leuke kringloop vondst! 

Onder allergie valt natuurlijk niet alleen hooikoorts, dit boekje trekt het veel breder. Ik zelf heb hooikoorts en vandaar dat ik enkel dat benoem. 


De grondtoon missen 

4 april 2022

In deze video bespreek ik mijn staat van zijn of misschien mijn niet-zijn. 
Als je je wat zwaar voelt, niet licht, als je even geen idee hebt wat je leven voor zin heeft, wat je hier te doen hebt ? Ik kan je de hand schudden. 
Ik zeg 'ik kan het verschil niet maken', misschien is dat wel eens goed om te beseffen dat je niet groots hoeft te zijn. Dat je Zijn genoeg is. Echt genoeg. 


Signalen tegen stress

23 maart 2022

In deze video praat ik over signalen signaleren in een situatie (ik gooi er nog meer s-en in😂).  Het leven hangt van situaties aan elkaar. In die situatie ontvangen we regelmatig signalen maar die negeren we. 
Wat zijn we dan aan het doen ? 
Wat zeggen we dan eigenlijk tegen onszelf? 
De straf/chaos/stress komt niet door het leven zelf, wíj zijn het die onszelf straffen... 

Ik heb het gevoel dat deze video aan de vage kant is, net teveel stof draagt, maar ik denk dat dat komt omdat ik om de vaas heen loop en alle aspecten probeer toe te lichten. Vat krijgen op dit gebeuren.

 

liefs natalie 


Fotoshoot 

21 maart 2022

Onlangs werd ik benaderd door Dorieke Zevenberg met de vraag of ze mij mocht portretteren! 
Dat was best een bijzondere vraag ! Ik zei ja, want het voelde goed. 
In deze video deel ik mijn bevindingen rondom deze shoot. 

Op instagram kun je Doriekes post bekijken en lezen met de resultaten.

liefs 💋 


Oorlogstaal 

3 maart 2022

Door onzekerheid geteisterd ging ik vandaag bij mezelf te rade. Ik werd uiteen gescheurd, er werd aan me getrokken en ik kon het wel uitschreeuwen. 

Wat ging er in mij om? 
Iedereen lijkt zich nu bezig te houden met het thema 'oorlog Oekraïne'. Maar waarom houdt ik me er dan niet mee bezig ? Ben ik een koele kikker? Ben ik asociaal? 
Wat moet IK met dit thema ? 
Als iedereen ermee bezig is, waarom ík dan niet? 

Deze video gaat dieper in op deze/mijn onzekerheid, deze/mijn verwarring. Dit is wat ik ermee moet. Deze vragen stellen. 
Dus daarom deel ik deze video, ook al vind ik het spannend. Want zijn deze vragen wel relevant? Zie ik iets over het hoofd ? Oorlog is toch vreselijk Natalie ? Ja natuurlijk, daar zijn we snel over uit gepraat. 
De vraag is, is dit een thema (welk thema dan ook!) waarmee je aan de slag moet? 


Jij bepaalt!

1 maart 2022 

Uit die tredmolen stappen van een collectief 'geleefd worden', wat bedoel ik dan zoal? 

veel kijk/luisterplezier 

liefs Natalie 


Wordingslust vanuit levendige grond 

28 februari 2022 


In deze video praat ik over verschillende onderwerpen die voor mijn gevoel verband houden. Als je naar buiten kijkt wil de natuur ontluiken en spruiten, maar wat heeft ze daarvoor nodig ? 

Veel kijk een luister-plezier 

liefs Natalie 


4 februari 2022

Plaag of zegen ?

In een poging om mijn reflecties met jullie te delen en daarbij de struggle, want waar zijn die reflecties passend? Mijn instagram pagina, YouTube, Petje af ? 
Op mijn website natuurlijk! 
Lekker vrij en een thuis gevoel om iets te kunnen delen.
Ik heb het 'reflections' genoemd, ofwel: overdenkingen/overpeinzingen, een nieuw inzicht, vaak spiritueel die volgens mij de wereld in mogen. 
Onlangs deelde ik al dat mijn schrijven voor mij ook als werk wordt ervaren. Het kan soms een paar uur duren voordat ik de woorden zorgvuldig heb gewogen en gekozen voordat het online gaat. Ik wil niemand kwetsen, ik wil iets aanraken en vooral wil ik mijn licht ergens op laten schijnen. Mijn schrijven in combinatie met het tastbare kunstzinnige, zijn verschillende stromen die samenhangen, een compleet verhaal vertellen.

Vandaag deel ik een video die terug grijpt naar een droom die ik had in de zomer van '21. Het ging over de plagen in Egypte uit het oude testament. Mijn hart sprong op vanmorgen bij het besef dat die plagen vandaag de dag nog steeds aanwezig zijn, maar dat het NIET om de plagen gaat! Plagen zijn bedoeld om ons een flinke zet te geven, een duw in de rug. Ze zijn bedoeld om wakker te worden!
En wat is het beloofde land dan eigenlijk in deze, en de uittocht uit Egypte? 
Ik deel mijn gedachten daarover.

Is de video compleet? Stip ik alles aan ? Nee. Iets zoals dit is eigenlijk nooit af, het zijn moment opnames en een dag later kun je alweer verrijkt zijn, nieuwe inzichten ervaren, maar het lijkt me goed om deze moment opnames tóch te delen. 
Verder wil ik nog zeggen dat het vooral MIJN gedachten zijn, die van jou mogen anders zijn. 

Liefs,

Natalie 


4 februari 2022 


Hier een heel kort stukje die natuurlijk totaal lelijk gefilmd is, maar oké. 
Je hoort Sven Hulleman in gesprek met Jorn Luka. 
De gehele podcast is terug te vinden op Jornluka.com 

Waarom ik het deel is omdat ik het boeiend vind om het gedachtegoed van Rudolf Steiner te kennen en ruimte te geven. Zeker over dit onderwerp.  
Ook het stukje over Faith vind ik mooi. 

liefs !

 


2 maart 2021

Lieve mensen dit keer geen blog maar een vlog... vrij spontaan zette ik mijn camera aan. Toen ik het terugkeek vond ik het toch de moeite om te plaatsen. Het is kwetsbaar, puur. Een persoonlijk verhaal van mijn zoektocht in het leven. Misschien resoneert het niet bij je, voel je vrij te skippen.
Ik praat in het eerste gedeelte over mijn stemming en waar ik qua Wolwezens mee bezig ben. Het tweede gedeelte gaat over het leren en proberen los te laten van alle oude energieën, zoals strijd, haast, frustratie, veroordelen, etc etc. Het zijn oude vormen van Zijn die ik veel heb ervaren (en uiteraard in momenten nog steeds) met name rondom het beleid in reactie op het virus. Langzamerhand zie ik in dat overheden of andere beleidsmakers mij niet gelukkig gaan maken, dat kan en wil ik zelf doen. Ik leer de afgelopen dagen om de lijntjes door te knippen waardoor ik me steeds meer kan gaan richten op andere mooie energieën, zoals: kunst, liefde en vrede. 
Veel kijk plezier, 

liefs 


Van binnen naar buiten

Het is kennelijk hoogtijd dat ik ga schrijven. Zo kan ik ruimte geven aan wat ik innerlijk beleef. Op dit moment is dat innerlijke leven qua accent veranderd. Veelal gaat en ging het over wat je doet. Wat je creëert. Wolwezens maken- in mijn geval. Kunstenaar zijn. Sinds vorige week heeft er een nadruk verschuiving plaats gevonden. Ik merkte dat Wolwezens maken niet hoofdzakelijk mij vervullen kan. Die ontdekking kon ik doen doordat het meivakantie was en ik mijn taak thuis als moeder op me nam. Wanneer mijn artistieke handen rusten neemt mijn denken het over. Ons denken heeft een scheppende kracht. Dat is onze oorspronkelijke kracht die we vergeten zijn en die door aardse machten bewust is verduisterd. Ons denken vandaag de dag heeft vooral het allerdaagse zintuigelijke karakter; piekeren en/of praktisch van aard. Dat laatste is soms ook nodig, we leven nu eenmaal in de materie en hebben daar ook op praktische wijze onze inspanningen te leveren. Huishoudelijke taken bijvoorbeeld en andere taken binnen en buitenshuis. Scheppend denken is vanuit een zuiver Zijn 'kauwen' op vraagstukken of raadselen die filosofisch, wetenschappelijk of spiritueel van karakter zijn. Wanneer je dat doet kun je tot inzicht en wijsheid komen. Zo houd ik er al geruime tijd van om geesteswetenschap van Rudolf Steiner tot me te nemen. Dat doe ik sinds een maand of wat via Mieke Mosmullers' boeken*. Daarnaast lees ik ook, wat voorbij kan komen via sociale media of (De Andere) krant. Zo onstaat er bijna dagelijks één of meerdere vraagstukken waar ik me in kan onderdompelen om tot opheldering te komen. Naast vraagstukken buiten mij zijn er ook innerlijke vraagstukken die vragen om reflectie. Het inzicht dat Wolwezens maken mij niet alle dagen tot leven wekt, maar dat tot woord komen van wat er innerlijk in mij leeft dat wel kan doen, liet mij beseffen dat mijn innerlijke leven mijn leven ís. Dat is mijn kern. Mijn ware wezen. En eigenlijk... is dat niet logisch? Eerst de binnenzijde, het ken uzelve, alvorens je naar buiten kunt treden. Eerst wil ik zuiver en bewust worden en dan kan ik het Licht in mij ontvangen. (En in wezen hebben we allemaal dat licht in ons reeds ontvangen, maar je zult daar eerst bewust van moeten worden en daarbij is een ieder vrij dat Licht wel of niet te aanvaarden).

Lees meer »