Webshop

Uitverkocht

Lise

€ 52,80
Uitverkocht

Lise

€ 52,80

Winde popje Lise, wat komt van het Franse woord Liseron, wat (haag)winde betekent is genaaldvilt. Haar armpjes kunnen (zachtjes) gebogen worden. Prachtig voor in een feest ring op de seizoenentafel of altaar. 
Ze komt met een prachtige daadkrachtige boodschap die een brug slaat, verbinding maakt met ons nieuwe zijn. Ze windt als het ware om het nieuwe (of het oude) heen. En vraagt ons stil te luisteren naar wat de natuur ons vraagt. Hoe zorgen we nou echt goed voor onszelf en elkaar? Is winde echt on-kruid of heeft ze werkingen die heel nuttig zijn voor de omgeving waar ze groeit? Wij mensen mogen denk ik echt met andere ogen gaan kijken en een nieuwe positie innemen als hoedsters en hoeders van de natuur. 

Lise wordt verpakt in een prachtig handgemaakt doosje van een nat-in-nat schildering. 

Uitverkocht

Vingerhoedskruidpopje Elisen

€ 54,80
Uitverkocht

Vingerhoedskruidpopje Elisen

€ 54,80

Dit unieke Wolwezen zal de seizoenentafel zeker sieren. Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuw popje maakte. Ik heb veel herstelwerk gedaan, en maakte 'oudere' projecten af. Nu eens van niets naar iets. 
Ik heb haar een elven naam gegeven, want dit vingerhoedskruid sprak tot de verbeelding van de elementen wereld. De vormen zijn echt een weldaad om te scheppen en te aanschouwen. Een bloem met een diepe betekenis, passend bij Sint Jan en de zomerzonnewende. Het hoogtepunt van het jaarwiel met een brug naar het tegenover liggende midwinter waar de zaden opnieuw bevrucht kunnen worden met het geboren licht. 
Ik verpak dit popje in een handgemaakt doosje van een nat-in-nat schildering. Zie foto's. 

Uitverkocht

Klaproos

€ 22,50
Uitverkocht

Klaproos

€ 22,50

Deze mooie klaproos heeft een steel van 17cm. De steel is rond een ijzerdraad gevilt en kan dus gebogen worden. 
Normaliter kunnen we geen klaprozen op tafel zetten maar met deze wollen kan dat wel! 
De bloemblaadjes zelf zijn genatvilt. De rest is genaaldvilt. 

Uitverkocht

Feetje Raya

€ 34,00
Uitverkocht

Feetje Raya

€ 34,00

Dit feetje is heel rank en is 9cm tot de kruin. en neemt je mee naar andere dimensies. Een steun voor verlies en een herinnering aan de elementen wezens om ons heen. 
100% genaaldvilt. 
Ik lever Raya met een wit garen om haar op te hangen in bijvoorbeeld de seizoenentafel. 

Uitverkocht

Hommeltje met kamille setje

€ 37,50
Uitverkocht

Hommeltje met kamille setje

€ 37,50

Dit hommeltje brengt ons de zomer (in huis). Samen met twee kamille bloemen. Prachtig op de seizoenentafel. 
Hommel is 3cm lang. Alles is genaaldvilt. 
De pootjes en voelsprieten zijn van gehard biologisch katoen. Je kunt de pootjes en vleugeltjes een beetje positioneren. 

Uitverkocht

Willy and his strawberry

€ 32,00
Uitverkocht

Willy and his strawberry

€ 32,00

Willy is tot de kruin 11cm lang. Zijn of haar armen en benen kunnen buigen. Om zelfstandig te kunnen staan moet hij of zij ergens tegenaan leunen. De aardbei is hol en zit vastgenaaid rond het hoofdje, na verzending moet de aardbeimuts misschien een beetje in vorm 'geduwd' worden. De losse aardbei is nog niet helemaal rijp en kan of onder de arm geklemd of op de grond verder rijpen ☺️

Willy is eigenlijk heel speciaal. Want zo'n 5 jaar geleden had ik hem al gemaakt. Maar nu heb ik hem naar m'n huidige standaard opgeknapt. Maar dat betekende ook dat ik het te doen had met de toenmalige staat van zijn. Het hoofdje bijvoorbeeld is eigenlijk veel te groot voor het lijfje. Maar toch is het zoet en lijkt het net, ook door z'n roze wangen, dat hij heel veel aardbeien heeft gegeten. 

Uitverkocht

Berry Sue

€ 28,00
Uitverkocht

Berry Sue

€ 28,00

Dit popje is zo'n 10cm hoog. 100% wol. Geheel genaaldvilt. 
Berry Sue is eigenlijk al best een oud popje. Ik heb haar zo'n 5 jaar geleden al gemaakt. Maar heb haar helemaal opgeknapt! De armpjes zitten vast in deze positie. Op de foto's moeilijk te zien maar ze heeft zacht roze wangetjes. 

Uitverkocht

Nana and her flower in pouch

€ 27,00
Uitverkocht

Nana and her flower in pouch

€ 27,00

Dit lieve kleine popje is genaaldvilt de bloem is genatvilt en genaaid. Het zakje handgemaakt van tweedehands stof. Verzachtend voor jezelf of om te geven. 

Uitverkocht

Pip en Sien in nestje

€ 58,80
Uitverkocht

Pip en Sien in nestje

€ 58,80

Dit nestje is genatvilt en gevlochten, zoals je een mandje vlecht. De vogeltjes zijn genaaldvilt en zijn pas geboren en vragen steeds om lekkers... de vogeltjes kunnen een beetje staan. In het nestje is het wel wat krap maar het kan net en het is lekker knus. 
Prachtig op de seizoenentafel in lente en zomer. Thuis of op school.  

Uitverkocht

Gnome Pete

€ 49,80 € 40,00
Uitverkocht

Gnome Pete

€ 49,80 € 40,00

Deze kabouter doet je wellicht aan een boertje denken, gezien z'n klomjes en wollen sokken. Het buitenleven inspireerde mij en daarom kreeg hij ook een (natgevilt) madeliefje. Deze bloem draagt een mooie symboliek: opbeurend, transformatie en zuiverheid. 

Het vestje kan aan een uit. Het lijfje heeft buigbare armen en benen. 

Sale!

Bruidspaar Sophie & Johannes

€ 60,00 € 42,00
Sale!

Bruidspaar Sophie & Johannes

€ 60,00 € 42,00

Dit bruidspaar is opgeknapt viltwerk. Ik zou het Nú niet meer zo maken, qua verhoudingen met name, maar na het opknappen is het toch een set naar mijn hand. De aanleiding voor dit opknappen was Pinksteren. Maar aangezien huwelijken van alle tijden zijn kan het evengoed in de webshop, prachtig als huwelijksgeschenk. 
De namen mogen natuurlijk veranderd worden. Voor mij staat Sophie voor geestkracht en Johannes voor hemelse zalving. 

De armpjes kunnen buigen. Niet te zien, maar de bruid is op blote voeten. Het boeket is niet vastgenaaid. 

Sale!

Hoedster Anna

€ 32,50 € 24,00
Sale!

Hoedster Anna

€ 32,50 € 24,00

Anna met haar bruine rok en schort en gestippelde 'zakdoek' op het hoofd verzorgd met toewijding de dieren. Ze heeft een lijfje die als steker in de feestring past. 
Ze is zo'n 10cm hoog. 100% wol

Anne wordt in een handgemaakt etui verstuurd. 

Vilten etuis

€ 16,50

Vilten etuis

€ 16,50

De wijnrode etui is 13,5x8cm. Leuk als naaietuitje. 

De blauw lila etui is 15x6cm. Een kleinere balpen zoals Bic past er wel in. 

Beide zijn genatvilt.